RealityMIX.cz

Proměna Budovy D v pražském BB Centru

Proměna Budovy D v pražském BB Centru

27.9.2018: Praha 4 - Letos v září byla v areálu BB Centra dokončena rekonstrukce Budovy D. Objekt, stojící v jihozápadní části tohoto multifunkčního komplexu, v němž se v současné době nachází sedmnáct budov, má v rodném listě uveden letopočet 2002.

Budova D z ateliéru architekta Kordovského prošla renovací podle projektu architektů Michala Bernarta a Igora Hobzy z firmy Momon. Dle jejich návrhu byly postupně zrekonstruovány obě relaxační střešní terasy, severní a jižní, a vrchní část budovy byla opláštěná tahokovem.

Změny se ale týkají především interiérů. Nejzásadnějším zásahem do původní vnitřní podoby projektu je přestavba recepce a vstupního lobby a náhrada původních posuvných dveří otočnými. Kompletní úprava se týkala rovněž veškerého sociálního zařízení v objektu, v garážích byla nanesena nová stěrka, navýšil se výkon vzduchotechniky a dojde i ke výměně výtahů.

„BB Centrum se neustále rozvíjí a snaží se poskytovat svým nájemcům co nejvyšší standard a nejlepší zázemí. V tomto duchu se nesou i veškeré rekonstrukce. Právě upgradovaná Budova D, kterou jsme odkoupili zpět do našeho vlastnictví vloni v březnu, se tak stává moderním objektem splňujícím vysoké nároky nejenom na účelné, ale i komfortní pracovní prostředí,“ komentuje revitalizaci Radim Passer, předseda představenstva PASSERINVEST GROUP, a.s.

V současné době je budova, na jejíž rekonstrukce bylo vynaloženo padesát milionů korun, již téměř obsazena - k pronájmu zbývá posledních 305 m2 kancelářské plochy v prvním nadzemním podlaží.

Zdroj: BB Centrum

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články