RealityMIX.cz

První etapa projektu Zahálka hlásí téměř vyprodáno. Byty kupují zejména zájemci o trvalé bydlení

První etapa projektu Zahálka hlásí téměř vyprodáno. Byty kupují zejména zájemci o trvalé bydlení

10.9.2020: Developerské společnosti Karlín Group a Horizon Holding dokončily stavbu první etapy jednoho z největších pražských rezidenčních projektů. Dva bytové domy v projektu Zahálka na pomezí Hodkoviček a Modřan se 240 byty míří ke kolaudaci. Naprostá většina bytů již má své majitele, lidé si ale stále mohou vybrat z osmi posledních jednotek. Lidé si byty podle generálního ředitele Karlín Group Jana Ludvíka kupovali zejména své vlastní bydlení. Hodnota stavebních prací této etapy dosáhla tři čtvrtě miliardy korun.

Stavba první etapy projektu Zahálka spěje do svého finále, v těchto dnech probíhají poslední dokončovací práce. „Nyní zveme klienty na technické předpřejímky a zahájení kolaudace plánujeme na přelom září a října,“ potvrdil Yishay Furman, generální ředitel skupiny Horizon.

Celkem obytná čtvrť celkem i s dalšími etapami nabídne bydlení pro 800 zájemců. Tvorbu první etapy projektu svěřili developeři dvěma renomovaným architektonickým studiím. Podílely se na ní týmy oceňovaných tvůrců z Bevk Perovič Arhitekti (Slovinsko) a pražského architektonického studia Under-Construction Architects (Česko) Tento tandem byl ještě doplněn odborníky na krajinářskou architekturu z tuzemského Atelieru Flera. Výsledkem je jeden z nejosobitějších residenčních projektů posledních let, oceňovaný odbornou i laickou veřejností. Kvalitní architektura je zasazená do městského parku s desítkami stromů, hřišti, loukami, biokoridorem přírodního potoka a dalšími funkcemi, které zpříjemní život novým obyvatelům. „Unikátní poloha vybídla architekty k tomu, aby maximalizovali využití pohledů na údolí Vltavy s přírodní dominantou Chuchelského háje na obzoru,“ uvedl generální ředitel Karlín Group Jan Ludvík.

První etapa projektu vzešla z iniciativy Karlín Group a 50 procentním podíle se na ní účastní developerská společnost Horizon Holding. Ta bude následující etapy realizovat samostatně a ke spolupráci si přizvala architektonický ateliér Yashar Architects (Izrael).

V obytné čtvrti Zahálka celkem vznikne sedm výškových domů s byty a komerčními prostory pro služby majitelům bytů i lidem z okolí. Součástí projektu bude i mateřská škola. Celý areál pak nabídne podzemní parkování pro 1 000 vozů, aby veškerý prostor mezi budovami zůstal zachován pro zeleň a parkovou úpravu. Stavební náklady celého projektu přesahují dvě a půl miliardy korun.

Společnost Karlín Group, která je iniciátorem projektu, je známá jako tvůrce moderní městské architektury. Tak jako u všech dosavadních staveb i zde klade vysoký důraz na jeho citlivé začlenění do okolí a na zajištění co největšího komfortu pro budoucí obyvatele. V současné době kromě Zahálky pracuje na dalších 3 velkých pražských projektech.

Projekt v Hodkovičkách získal jméno Zahálka právě díky tomu, že je zasazen do přírody a vybízí tak k oddychu u golfu, k procházce nebo k cyklistickým výletům do blízkých lokalit nebo pikniku u Vltavy nebo revitalizovaného Zátišského potoka. Místo má ale i výborné napojení na centrum Prahy. Toho lze dosáhnout tramvají do dvaceti minut, za zhruba stejnou dobu lze dojet do centra i na kole cyklostezkou podél Vltavy.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.karlingroup.cz

Autor: Karlín Group

Podobné články