RealityMIX.cz

Realitymix.cz posiluje svoji pozici na českém trhu

Realitymix.cz posiluje svoji pozici na českém trhu

Přední tuzemský realitní portál Realitymix.cz v loňském roce výrazně posílil svou pozici. Počet nabízených nemovitostí se zvýšil v meziročním srovnání o celou třetinu na více než 120 tisíc. Realitymix.cz se tak dostal na druhou pozici mezi nemovitostními servery.

Přední tuzemský realitní portál Realitymix.cz v loňském roce výrazně posílil svou pozici. Počet nabízených nemovitostí se zvýšil v meziročním srovnání o celou třetinu na více než 120 tisíc. Realitymix.cz se tak dostal na druhou pozici mezi nemovitostními servery.

Realitymix.cz nyní vykazuje více než tři miliony zobrazení za měsíc. „Náš portál navštíví měsíčně více než sto tisíc unikátních uživatelů, kteří hledají nemovitost k prodeji nebo pronájmu,“ uvedl Jan Štěp, ředitel společnosti Dalten media, které Realitymix.cz patří. Svoji pozici chce portál nadále posilovat a během první poloviny roku očekává, že bude mít v nabídce asi 150 tisíc nemovitostí. „Naše expanze má dva důvody. Rosteme zejména díky tomu, že nabíráme stále nové klienty z řad nabízejících realitních kanceláří a developerů. Je ale pravda, že se zvyšuje i celková nabídka nemovitostí na trhu,“ řekl Štěp. Jeho slova potvrzují i velké realitní společnosti.

„Od podzimu loňského roku zaznamenáváme celkové oživení realitního trhu, a to jak v množství nabídek, tak i poptávek,“ sdělil Petr Bárdoš, Marketing Director RE/MAX. O oživení hovoří i finanční ředitel CENTURY 21 Lubomír Milek. „Realitní síť CENTURY 21 je na tuzemském trhu teprve rok a zaznamenává dynamický růst. Pomáhá nám i rostoucí počet nabídek nemovitostí,“ uvedl Milek. Podobně mluví i Milan Pitín, člen představenstva Realitní společnosti České spořitelny, a. s. „Neustále rozšiřujeme nabídku, a to jednak díky zvyšování počtu makléřů, kteří získávají nové klienty a zakázky, jednak cítíme i celkový nárůst počtu nabízených nemovitostí,“ řekl.

Portál rozšíří síť svých realitních poradců

Posilovat hodlá Realitymix.cz i nadále. Jednou z cest je nabírání nových inzerentů pomocí rozšiřující se sítě realitních poradců, kterou postupně buduje v celé ČR. „Budeme oslovovat další developerské společnosti a realitní kanceláře. Jsme přesvědčeni, že díky propracované a stále se zlepšující metodice stránek jsme zajímavým partnerem nejen pro velké realitní skupiny, ale i pro firmy menší velikosti,“ sdělil Jan Štěp. V současné době již prostřednictvím Realitymix.cz inzeruje více než sedm stovek partnerských firem z realitního světa.

Nejvíce inzerátů zatím tvoří byty – přes 63 tisíc položek představuje více než polovinu všech inzerátů. Následují rodinné domy a pozemky (viz tabulka). Zajímavé je početní zastoupení inzerce z hlediska jednotlivých oblastí. Pokud jde o byty, zde jednoznačně dominuje nabídka v Praze, která tvoří 41 procent všech inzerátů, následují Jihomoravský a Moravskoslezský kraj. U rodinných domů je pak nejvíce inzerátů ze středních Čech, následuje Jihomoravský kraj a Praha.

Stránky portálu nabízejí řadu novinek

Stávající i nové klienty hodlá Realitymix.cz oslovit řadou novinek a zlepšení v rámci vlastních webových stránek. Cílem je dále zatraktivnit a zpřehlednit nabídku nemovitostí. „Plánované změny umožní lepší orientaci zákazníků. Budeme například vytvářet tematické texty k jednotlivým typům nabízených nemovitostí, kde budou uvedeny kromě komerčních sdělení i další informace například o lokalitě nebo nabídce služeb v jejich okolí. Tím zatraktivníme vyjmenované projekty,“ doplnil Štěp. Realitymix.cz ale myslí i na koncové zákazníky a i těm nabízí novou službu.

Tou je statistika cen bytů v jednotlivých krajích ČR, rozšířená o podrobný cenový přehled v hlavním městě Praze. Data pocházejí z databáze Realitymix.cz a cenový přehled je tak díky obsáhlému množství dat nejpřesnější v rámci celé České republiky. „Rozhodli jsme se zveřejňovat ceny bytu za metr čtvereční. První data pocházejí ze začátku měsíce ledna, cenovou statistiku pak budeme tvořit každé tři měsíce, díky čemuž bude možné sledovat cenový vývoj v čase. Již první cenové srovnání přineslo některá překvapení. Prostřednictvím zastoupení nemovitostí od velkého spektra partnerů máme velmi přesné informace ze všech regionů i částí Prahy.

Realitymix.cz například zjistil, že cena za jeden metr čtvereční bytu v Praze 1 se blíží částce 110 tisíc korun, což je v přepočtu na jeden byt devět milionů korun. V této oblasti totiž nejsou výjimkou ani cenové nabídky vyšší než 20 milionů korun za byt. Další soukromé statistiky, které vycházejí z menšího počtu nemovitostí, přitom uvádějí ceny nižší, což je dáno tím, že nezohledňují luxusní segment,“ doplnil Štěp. Cenová statistika ukázala, že rozdíly v cenách bytů v rámci ČR jsou velmi velké. Zatímco průměrná cena metru čtverečního bytu v Praze je téměř 63 tisíc korun, většina regionů se pohybuje v cenovém rozpětí 30 až 40 tisíc korun. Nejnižší jsou ceny na Vysočině a v Ústeckém kraji.

Zdroj: Realit

Podobné články