RealityMIX.cz

Rezidence Silver Port hlásí úspěšnou kolaudaci

Rezidence Silver Port hlásí úspěšnou kolaudaci

13.12.2022: Investorská firma Rezidence na Palouku, která spadá pod společnost SUDOP Invest, dokončila projekt Rezidence Silver Port. Areál zahrnuje čtyři energeticky pasivní bytové domy, k nimž přiléhá vnitroblok s parkovou úpravou. Prodej celkem 70 bytů se zdravým vnitřním prostředím zajišťovala pro investora společnost JRD Development: všechny již mají svého majitele.

Projekt Rezidence Silver Port vyrostl ve Strašnicích nedaleko bývalého sídla České námořní plavby, které se stalo ústředním motivem celého projektu, a proto jsou tamější domy nazvané po světových přístavech: La Romany v Dominikánské republice, Port Luis na Mauriciu, Marseille ve Francii a Benátek v Itálii. Všech 70 bytů je vybavených moderními technologiemi a nadstandardním základním vybavením (zejména z přírodních materiálů). Jedná se například o dřevěné podlahy, velkoformátové obklady a dlažby, automatický systém řízeného větrání s rekuperací tepla a podlahové vytápění koupelen. V areálu, který dotváří vnitroblok s parkovou úpravou, se nachází také kočárkárna/kolárna, zázemí pro cyklisty (stojany na kola, venkovní myčka a servisní stanice) a systém pro zadržování dešťové vody k zálivce společných prostor.

„Projekt Rezidence Silver Port představuje udržitelnou variantu městského bydlení, která by měla být vzorem pro současnou moderní výstavbu. Až nyní, tedy v době energetické krize a změn klimatu, totiž klienti skutečně doceňují pravý význam energetických úspor a příjemného vnitřního prostředí,“ vysvětluje Vladislav Římal, jednatel Rezidence na Palouku. „Projekt je navíc šetrný k okolnímu prostředí. Při jeho výstavbě se nezapomnělo ani na takové detaily, jako jsou budky pro rorýse obecného, vestavěné přímo do izolací jednotlivých budov,“ dodává Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.

O společnosti JRD Development:

Společnost JRD Development, člen skupiny JRD Group, vznikla v roce 2003. Již brzy po svém založení zahájila výstavbu větších nízkoenergetických a pasivních projektů, které se do té doby nikdo nevěnoval, a zaměřila se na udržitelný rozvoj a zdravé bydlení. V současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích vč. Best of Realty – Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award nebo Český energetický a ekologický projekt roku.

JRD Development zrealizovala již 29 developerských projektů. V současné době má v prodejním portfoliu 5 rezidenčních projektů a administrativní budovu Viadukt Anděl a řadu dalších projektů v přípravě. Mezi hlavní cíle společnosti patří posouvat hranice zdravého a ekologického bydlení a na trvalo se zařadit mezi tři největší pražské developery s obratem na úrovni 3 mld. Kč.

JRD Development je jedním ze zakládajících členů České rady pro šetrné budovy a Centra pasivního domu a členem Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb, průkopník environmentálně šetrné bytové výstavby v ČR, je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze. JRD Development se navíc věnuje šíření osvěty o významu zdravého bydlení. V minulém roce proto spustila Výzvu za zdravé bydlení pro zájemce z řad firem i jednotlivců, kteří rovněž vnímají důležitost výstavby zdravých domovů. Cílem této iniciativy je zvýšit mezi laickou i odbornou veřejností informovanost o významu zdravého mikroklimatu v interiérech a motivovat k rychlejšímu rozvoji udržitelného stavebnictví.

O skupině JRD Group:
JRD Group zastřešuje skupinu firem pod značkou JRD (JRD Development, JRD Land, JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies). Všechny jejich aktivity staví na jednotné filozofii, že cesta k udržitelné budoucnosti spočívá v propojení moderních technologií, čisté energie, ekologického přístupu a omezení energetické náročnosti staveb. Jednotlivé divize pokrývají široké spektrum oborů: od developmentu a nákupu či prodeje pozemků přes energetiku z obnovitelných zdrojů až po investice do výnosových nemovitostí. Z projektů moderní energetiky skupiny JRD Group stojí za zmínku portfolio fotovoltaických elektráren o výkonu 40 MWp v České republice a Maďarsku, druhý největší větrný park v České republice s instalovanou kapacitou 26 MW nebo technologie plazmového zplyňování (environmentálně šetrné zpracování odpadů s výrobou elektrické a tepelné energie).

- tisková zpráva -

Zdroj: www.jrd.cz

Autor: JRD

Podobné články