RealityMIX.cz

Rizika pronájmu bytu bez realitní kanceláře

Rizika pronájmu bytu bez realitní kanceláře

13.1.2021: Spolupráce s realitní kanceláří ohledně pronájmu se vyplácí. Výhodou je, že se prakticky nemusíte o nic starat a budete mít v bytě prověřené a spolehlivé nájemníky. Pojďme se podívat na úskalí, která by vás při pronájmu bez RK mohla potkat.

Prověřený nájemník
Prověřit budoucího nájemníka je pro makléře v rámci jeho kompetence a notné dávky zkušeností daleko snazší. Nikdo přece nechce pronajmout byt člověku, který po nastěhování přestane platit nájem nebo bude znepříjemňovat život okolním sousedům.

Například realitní kancelář REAL SPEKTRUM, a.s., má navíc přístup k databázím jako je Centrální evidence exekucí ČR (CEE), Insolvenční rejstřík, Úřední deska soudních exekutorů, Hledané osoby Policií ČR, Centrální evidence exekucí SR a Register úpadcov na Slovensku, takže potenciální nájemníky vždy pečlivě prověří.

Stav nemovitosti a prohlídky
Realitní makléř vám pomůže s kontrolou stavu nemovitosti a ze zkušenosti doporučí cenu pronájmu.

V případě prohlídek, pokud budete nemovitost ukazovat sami, je velmi pravděpodobné, že to nedopadne podle vašich představ. Za prvé jste ovlivněni vaším vztahem k nemovitosti a za druhé má vliv také životní situace, ve které se právě nacházíte, takže při závěrečném vyjednávání můžete pod tlakem přistoupit na podmínky, které jste nechtěli.

Úspora času
Díky spolupráci s realitní kanceláří ušetříte spoustu času nejen tím, že nebudete muset absolvovat desítky prohlídek bytů k pronájmu, ale také se postarají o nafocení nemovitosti a propagaci. Nebudete tak muset přemýšlet nad otázkou, na kterých portálech se inzerce vyplatí a kde naopak. Realitní makléř vám také poradí, které věci na focení ponechat, a které zase vyklidit, aby fotky budoucího nájemníka maximálně zaujaly.

Realitní kancelář REAL SPEKTRUM, a.s. inzeruje na 16 realitních portálech a díky tomu mohou oslovit větší množství zájemců a vám se tak usnadní a urychlí pronájem. Navíc má své právní oddělení, takže zkušený právník vám sepíše bezchybnou nájemní smlouvu. To vám zajistí hladký průběh a v budoucnu třeba i ušetří peníze.

- komerční prezentace -

Zdroj: www.realspektrum.cz

Autor: REAL SPEKTRUM

Podobné články