RealityMIX.cz

S Novou zelenou úsporám se cen energií bát nemusíte

S Novou zelenou úsporám se cen energií bát nemusíte

21.11.2022: Raketově rostoucí ceny energií enormně zvýšily zájem o úsporná opatření domácností. S dotací z Nové zelené úsporám se můžete přiblížit k nezávislosti na vnějších zdrojích energie.

Spořte s Novou zelenou úsporám

„Nová zelená úsporám je dostupná téměř pro každého. Domácnosti díky ní šetří jak budoucí výdaje za energii a pitnou vodu, tak i náklady na vstupní investici,“ říká Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR. Úsporná opatření zhodnotí nemovitost i s výhledem do budoucna, protože požadavky na energetické parametry budov budou stále více ovlivňovat jejich cenu.

Dotace pod jednou střechou

Program umožňuje poskládat si podporu na míru. Zkombinujte různá opatření – od zateplení přes výměnu kotle a instalaci fotovoltaiky až po pořízení nádrže na dešťovou vodu. Dotace se nově vztahují i na rekreační objekty a bytové domy.

S rostoucími cenami energie pomohou obnovitelné zdroje

Hledáte možnosti, jak dosáhnout nezávislosti na dodávkách elektrické energie? Vsaďte na obnovitelné zdroje. Nová zelená úsporám podporuje celou škálu opatření, od domácích fotovoltaických elektráren, přes jejich kombinace například s tepelným čerpadlem, až po solární ohřev vody. V nové etapě programu si o dotaci na fotovoltaiku požádalo už víc než 20 tisíc žadatelů.

Kombinovat se vyplatí

Realizací více úsporných opatření uspoříte hned dvakrát. „Za každou kombinaci získají domácnosti bonus 10 tisíc korun, u bytových domů je to až 20 tisíc. Majitelé rodinných domů si tak mohou přilepšit až o 90 tisíc korun. Dalších až 75 tisíc navíc dostanou žadatelé, kteří zkombinují dotace na zateplení s kotlíkovými dotacemi,“ vysvětluje Petr Valdman.

Jde to „bez papírů“

Podání žádosti i všech potřebných dokumentů probíhá online, vše vyřídíte z pohodlí domova a bez zbytečného papírování.

Bojíte se, že nad žádostí strávíte hodně času, a dotaci nakonec nezískáte? „Obavy nejsou namístě. Program je dnes financován způsobem nárokové dotace. Pokud žadatel splní základní parametry programu, je jisté, že dotaci získá,“ říká Petr Valdman.

Spočtěte si dotaci

V naší dotační kalkulačce zjistíte, kolik vám můžeme přispět.

-kp-

Zdroj: Nová zelená úsporám

Autor: SFŽP ČR

Podobné články