RealityMIX.cz

Skupina Realism zkolaudovala projekt Bleriot v pražských Kbelích

Skupina Realism zkolaudovala projekt Bleriot v pražských Kbelích

24.4.2020: Rezidenční komplex Bleriot v pražských Kbelích, který je pátým projektem tuzemské skupiny Realism, má po kolaudaci. Ve třech domech vzniklo 151 bytů, z nichž více než 95 % už získalo své majitele. První obyvatelé se budou moci nastěhovat na přelomu jara a léta letošního roku. Obytnou část doplňuje polosoukromý park s jezírkem a zázemím pro sport i dětské hry.

Na Praze 19, v ulici Polaneckého, vyrostl obytný komplex, který zahrnuje nejen 151 bytů, ale rovněž polosoukromý park o rozloze 6 500 m2 s jezírkem, běžeckou dráhou, dětským hřištěm, workout zónou a vyhlídkou na blízké letiště. „Náš v pořadí pátý rezidenční projekt nese jméno slavného francouzského vynálezce a leteckého konstruktéra Louise Blériota – a stejně jako on je nápaditý a originální. Vyhodnotili jsme potenciál lokality a vytvořili pro klienty moderní a osobité byty. Samozřejmostí bylo použití kvalitních materiálů a dostatek zeleně, která je klíčová pro všechny naše realizace – také zde má každý byt zahrádku, terasu nebo alespoň velký balkon pro spoustu květin či bylinek. Bytový areál vznikal v souladu s termíny stanovenými harmonogramem, a to i díky tomu, že generálním dodavatelem byla jako již v minulosti naše sesterská společnost Realism Construction, jež výstavbu efektivně řídila,“ uvádí majitel skupiny Realism Martin Hubinger.

151 nových bytových jednotek vzniklo v nízkoenergetickém standardu. Zahrnují dispozice 1+kk až 4+kk o velikosti až 96 m2. Na návrhu designu a vybavení do posledního detailu promyšlených bytů pracovali architekti z renomovaného studia Machar & Teichman. Pod vzhledem exteriérů je podepsaný ateliér Flera. „Přáli jsme si, aby zde vhodné bydlení našli všichni od singles po rodiny s dětmi. Chtěli jsme vytvořit pestrou komunitu, která bude mít spoustu míst k setkávání, ale zároveň i své soukromí. Těší nás, že se to povedlo,“ doplňuje Hubinger. V současné době už má své majitele naprostá většina bytů, volných je jen 6 posledních jednotek.

Navštivte web projektu Bleriot: www.polaneckeho.com


„ISMUS nelze vykládat čistě jako soubor uměleckých směrů. Je to v první řadě komplex individuálních způsobů smýšlení, filozofických východisek a společenských postojů. Projekty pod značkou Realism reprezentují zcela unikátní a individuální ISMUS. Souhrn rysů a vlastností, se kterým se nemusí ztotožnit všichni, ale ti, kteří ano, pro ty to bude to REAL, to pravé. Stejně jako je jediný a pravý jejich život samotný.

Developerská a stavební skupina Realism (dříve T.E) se soustředí na výstavbu osobitých projektů odrážejících specifický životní styl svých obyvatel či uživatelů. Značka Realism zastřešuje skrze činnost specializovaných společností hned čtyři segmenty realitního byznysu – development pozemků a projektový management, realizaci staveb, investice do nemovitostí a asset management. Cílem je pokrývat všechna hlavní odvětví nemovitostního trhu a poskytovat tak kompletní servis – od investice přes přípravu projektu a řízení stavby až po následnou správu portfolia.

Skupina Realism aktuálně dokončuje rezidenční komplex Bleriot, který už má po kolaudaci. Jejími realizovanými projekty jsou rovněž Barrandovská zahrada, Truhlárna, Milhouse a Sakura. Formou prodeje projektu s vydaným stavebním povolením dokončila Barrandez-vous. Sakura je první rezidencí v Česku pracující s principem visutých zahrad. Byla nominována mezi šest finalistů kategorie Project of the Future v rámci světově největší architektonické soutěže WAN Awards. Zařadila se také mezi šestnáct nejlepších staveb světa v kategorii Residential – Future Project mezinárodní soutěže World Architecture Festival. Dalším úspěšným projektem skupiny Realism je rezidence Truhlárna, která se stala vítězem v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu soutěže Best of Realty 2018. V ročníku 2019 developer prvenství obhájil s rezidencí Barrandovská zahrada.

Skupina rozvíjí několik velkých územních celků v Praze a Brně čítajících dohromady zhruba 2 000 bytů. Pracuje také na nových akvizicích. Ve střednědobém horizontu plánuje expanzi do zahraničí.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.realism.cz

Autor: Realism

Podobné články