RealityMIX.cz

Skupina T.E úspěšně zkolaudovala rezidenční projekt Sakura

Skupina T.E úspěšně zkolaudovala rezidenční projekt Sakura

2.12.2019: Do nového domu s 67 byty se brzy začnou stěhovat první majitelé. Skupina T.E finišuje s venkovními pracemi a sadovými úpravami. Areál tak poprvé rozkvete už na jaře příštího roku.

Projekt Sakura uvedl na český trh originální koncept bytového domu s visutými zahradami. Budovu lemují unikátní pochozí květníky v délce 1,3 kilometru. Celkem bude na domě a v přilehlém parku rozmístěno 32 000 kusů nejrůznějších druhů zeleně, čímž Sakura pokoří i známé milánské věže Bosco Verticale. Projekt, který je společným dílem developera T.E, architektů ze studia Jestico + Whiles a zahradního atelieru Flera, zahrnuje 67 jednotek včetně tří luxusních střešních penthousů a dvoupodlažních duplexů se zahradami. Většina bytů byla prodána ještě před kolaudací, volných zbývá už jen posledních devět. Skupina T.E bude dva roky od předání novým majitelům na své náklady obstarávat péči o zeleň.

„Od počátku jsme si stanovili cíl měnit nefunkční ve funkční a zastaralé v moderní. Mám tedy velikou radost, že dnes tu na místě bývalého brownfieldu stojí právě Sakura. Projekt, který v sobě spojuje kvalitní architekturu a vysoký standard provedení, atraktivní lokalitu s neopakovatelnými výhledy a velké množství zeleně. Noví majitelé si už na jaře příštího roku budou moct plně užívat rozkvetlé stromy v parku i květiny na svých soukromých terasách,“ říká Martin Hubinger, majitel skupiny T.E, a dodává: „Zároveň věřím, že se Sakura stane dobrým příkladem moderní tuzemské architektury a naváže na své dosavadní úspěchy v globálních oborových soutěžích.“ Sakura se v přechozích letech probojovala mezi nominované budoucí rezidenční projekty v mezinárodních architektonických soutěžích WAN Awards a World Architecture Festival a zařadila se tak mezi nejlepší stavby světa.

Bytový komplex se nachází se v blízkosti přírodního parku Košíře-Motol a přitom jen pár minut autem i MHD od centra Smíchova. Zdejší vybavenost doplňuje komerčními prostorami určenými pro kavárnu a obchod s potravinami. Sakura disponuje řadou technologických a energeticky úsporných řešení, např. automatickým zavlažováním vegetace či technickou připraveností pro souběžný chod 30 dobíjecích stanic pro elektromobily.

Zdroj: skupina T.E

Autor: Komerční prezentace

Podobné články