RealityMIX.cz

Skupina T.E zrevitalizuje areál bývalých papíren v Bubenči

Skupina T.E zrevitalizuje areál bývalých papíren v Bubenči

22.7.2019: Developerská a stavební skupina T.E koupila areál bývalých bubenečských papíren vedle pražské Stromovky, který promění v moderní rezidenční čtvrť s byty a komerčními prostory.

Pořízení bývalé papírny v Bubenči je územně dosud největší akvizicí skupiny T.E, kterou navazuje na loňské koupě pozemků na pražském Jarově a ve Starém Lískovci v Brně. Chátrající areál papíren o rozloze více než 5 hektarů hodlá zrevitalizovat a proměnit v moderní městskou čtvrť. Počítá zároveň s vytvořením komerčních prostor pro obchody a služby. Nedílnou součástí budou také velké plochy zeleně, jak je pro projekty skupiny T.E charakteristické. Na pozemcích se nachází několik původních průmyslových objektů, v nichž se ještě v minulém století vyráběl papír. Tyto budovy projdou odborným posouzením. Pokud to jejich technický stav dovolí, developer je plánuje zachovat a podtrhnout tak genius loci místa. Celková investice dosáhne 2,8 miliardy korun a výstavba bude zahájena odhadem v roce 2021, po obdržení všech potřebných povolení.

Stávající projekt má vydané územní rozhodnutí a developer bude nyní spolu s architekty pracovat na úpravách tak, aby ten nový lépe odpovídal vizím kvalitního prémiového developmentu skupiny T.E. „Areál starých papíren má neobyčejné kouzlo – nachází se vedle Stromovky, u řeky, s výhledem na Troju. Navíc s historickými budovami, které bychom rádi zachovali, samozřejmě podle jejich stavu. Vypsali jsme soutěž na architekty a spolu s vybranými pak začneme pracovat na nové studii, abychom mohli vytvořit projekt podle našich představ a standardů. S ohledem na lokalitu předpokládáme, že se budeme soustředit na rodinné bydlení s většími byty, doplněné o obchody, menší kanceláře i prvky občanské vybavenosti. O jejich konkrétní podobě jednáme s radnicí Prahy 6, která oceňuje náš přístup právě k otázce komunitní funkce a vybavenosti v rámci projektu,“ říká Martin Hubinger, majitel skupiny T.E.

Lokalita Císařského mlýna sousedí s největším pražským parkem Stromovka, oblíbeným místem pro relaxaci, běh a jízdu na bruslích. Ke sportu vybízí i zdejší cyklostezky či tenisové kurty. V okolí se nachází bohatá občanská vybavenost se školami, obchody i restauracemi

Zdroj: Bubeneč - T.E

Autor: Komerční prezentace

Podobné články