RealityMIX.cz

Soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit vstoupila do 21. ročníku

Soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit vstoupila do 21. ročníku

25.6.2019: Do svého již 21. ročníku vstupuje soutěž „Best of Realty – Nejlepší z realit“, v tuzemsku považovaná za nejprestižnější v oboru. O nominaci na ceněný titul se mohou až do 2. září 2019 ucházet stavby dokončené a zkolaudované na území České republiky po 1. lednu 2018. Soutěž se letos rozšiřuje o další dvě kategorie: Síň slávy a Environmentálně šetrný projekt. Výsledky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru, který proběhne v úterý 12. listopadu 2019 ve Foru Karlín v Praze 8.

„V souvislosti se vstupem do třetího desetiletí soutěže jsme se rozhodli rozšířit udělovaná ocenění o nové kategorie. První z nich je Síň slávy. Do ní bude organizátorem soutěže každý rok uvedena jedna osobnost, která se v uplynulých letech výjimečnou formou zasadila o rozvoj, propagaci a dobré jméno realitního trhu, developmentu či souvisejících oborů. Počínaje letošním ročníkem bude udělována také Cena pro environmentálně šetrný projekt: členem poroty soutěže proto bude zástupce České rady pro šetrné budovy, jenž bude garantem této kategorie a ze všech nominovaných projektů vybere jeden, který tuto cenu získá. Novinkou je i změna místa konání slavnostního večera, na němž budou v listopadu vyhlášeny výsledky a předána ocenění nejlepším projektům ve všech vyhlášených kategoriích. Dosavadní prostor Kongresového centra České národní banky již nedostačoval velkému zájmu o účast na této akci, letos se tak dějištěm galavečera poprvé stane pražské Forum Karlín,“ přibližuje novinky letošního ročníku Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

O cenách udělovaných v základních kategoriích Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály rozhoduje odborná porota, udělující i jednu Zvláštní cenu poroty. Speciální ocenění „Award for Excellence“ každoročně vyhlašuje a na galavečeru předává také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). V neposlední řadě mohou dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webu soutěže a prostřednictvím webů mediálních partnerů. Vítěz tohoto hlasování si z galavečera odnese Cenu čtenářů. Jak již bylo zmíněno v úvodu, letošní ročník se rozšiřuje o dvě zcela nové kategorie: Síň slávy a Environmentálně šetrný projekt.

Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o., která při její přípravě úzce spolupracuje s realitními agenty, agenturami pro výzkum trhu, zástupci developerských společností, architekty, bankami, profesními sdruženími, poradenskými společnostmi a dalšími relevantními subjekty českého realitního a developerského trhu. Soutěž se již tradičně koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů.

Uchazeči o titul „Best of Realty – Nejlepší z realit 2019“ v příslušné kategorii musí organizátorovi soutěže nejpozději 2. září 2019 odeslat elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu. Přihlášky i fotografie lze elektronicky zasílat již nyní.

Aby projekt mohl být do soutěže přihlášen, musí splňovat několik základních podmínek. Musí být v pravém slova smyslu „dán na trh“. To znamená, že nejméně z 50 procent musí být určen k pronájmu či k prodeji; vlastník tedy může využívat maximálně jeho polovinu. Projekt musí být dokončen po 1. lednu 2018, přičemž nesmí být nominován již v předchozím ročníku soutěže (lze však přihlašovat další etapy příslušného projektu).

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, šetrnost vůči životnímu prostředí a samozřejmě i úspěšnost na trhu nemovitostí. Ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu.

S pravidly soutěže i jejími uplynulými ročníky se zájemci o nominaci mohou seznámit na webové stránce soutěže.

Zdroj: TZ

Podobné články