RealityMIX.cz

Štěrboholská Fashion Arena nechala osázet 1890 m² své střechy sukulenty

Štěrboholská Fashion Arena nechala osázet 1890 m² své střechy sukulenty

7.12.2021: Outletové centrum Fashion Arena Prague Outlet se od konce září může pochlubit dalším zrealizovaným projektem z oblasti udržitelného rozvoje. Během pouhých 6 dnů zvládla realizační společnost Ekobox osázet rostlinnými pásy téměř čtvrtinu veškeré střešní plochy outletového centra. Zelená střecha má zefektivnit především energetickou hospodárnost budovy a přispět k biodiverzitě okolí.

Zatravněné střechy přinášejí pozitiv ale daleko více. Pomáhají zadržovat dešťovou vodu, produkují kyslík a snižují prašnost. V letních měsících snižují povrchovou teplotu střešní krytiny, tím pádem ke klimatizování prostor nespotřebují tolik energie obchodní jednotky pod zelenou střechou. Obráceně tento princip funguje i v zimních měsících, což znamená, že je návratnost této investice v řádu jednotek let. Nezpochybnitelný je ale i pozitivní vliv na lidskou psychiku.

„Zazelenění střechy bylo naší dlouhodobou prioritou. Navzdory zažitým mýtům očekáváme, že instalace rozchodníků prodlouží životnost naší střechy. Současně tato krytina je téměř bezúdržbová čili budeme šetrnější i v tomto ohledu a chtěli jsme rozšířit prostor, ve kterém se bude dařit i našim včelstvům, které máme od letošního roku umístěny vedle zaměstnaneckého parkoviště. No a v neposlední řadě jsme vytvořili příjemné prostředí pro naše zákazníky, kteří tráví čas na letní terase,“ popsala podrobněji Lenka Čapková, ředitelka outletového centra Fashion Arena Prague Outlet.

- tisková zpráva -

Autor: Fashion Arena Prague Outlet

Podobné články