RealityMIX.cz

Straší vás hypotéka? S garancí nájmu máte po starostech

Straší vás hypotéka? S garancí nájmu máte po starostech

23.9.2019: Trh s hypotékami občas připomíná horskou dráhu. Pokud tedy uvažujete o hypotéce na nemovitost k pronájmu, odrazovat vás nebudeme. Jen vám k ní nabídneme službu garantovaného nájmu.

Máme důvod k pláči? Spíše ne

Zmiňoval jsem horskou dráhu. Ano, přesně tu může z dlouhodobého hlediska trh s hypotékami a vlastně i cenami nemovitostí obecně připomínat.

Na konci roku 2016 byly úrokové sazby na úplném minimu s hodnotou 1,77 %. V lednu 2019 jsme byli na třech procentech. A současná hodnota se pohybuje na úrovni 2,68 %. Pokud se ale podíváme dále do historie, tak před deseti lety byly sazby téměř dvojnásobné. Takže ano, pořád není tak zle, aby nemohlo být opět hůř.

Problém je spíše s cenami nemovitostí, které jsou vyšponované opravdu vysoko. Bublina se už pár let jen nafukuje a ne a ne prasknout. Uvidíme, co přinese rok 2020.

Hypotéka zavěšená proklatě vysoko

Dalším problémem je dostupnost hypoték a jejich splácení.

V říjnu 2018 ČNB přijala řadu opatření, na základě kterých mají především lidé s nižšími či průměrnými příjmy menší šanci na hypotéku dosáhnout.

Zrušily se stoprocentní hypotéky a výše úvěru musí představovat maximálně devítinásobek čistých ročních příjmů domácnosti. Součet všech splátek a úvěrů v domácnosti navíc musí tvořit maximálně 45 % čistého příjmu žadatelů.

I v důsledku výše zmíněného zájem o hypotéky v Česku klesá. Přesto se stále jedná o nejjednodušší cestu k vlastnímu bydlení a hypoteční úvěr má zřízen každý pátý dospělý Čech.

Zkrocení zlé hypotéky

Hypotéky si lidé zřizují také na pronajímané nemovitosti. Princip je jednoduchý. Rovnice: pronajmu = vydělám = splatím vypadá logicky. Je to zkrátka ideální stav. Ale ruku na srdce, jak často jdou v životě věci ideálně?

Proto existuje možnost tzv. garance nájmu. Tuto službu nabízí Tvujspravce.cz. Jedná se o nejjistější cestu při plánovaném dlouhodobém pronajímání nemovitostí.

Už si nemusíte každý měsíc trhat vlasy v napětí, jestli nájemník zaplatí, či nezaplatí. Problémy řešíme za vás a garantujeme, že vždy dostanete na svůj účet své peníze včas. Veškerá rizika a zodpovědnost přebíráme na sebe.

Pokud se tedy vydáte cestou pronájmu nemovitosti se současným splácením hypotéky, bude pro vás služba garance nájmu zárukou klidného spaní.

Zdroj: Tvujspravce.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články