RealityMIX.cz

Trendem ve firmách jsou „huddle rooms“ – menší flexibilní místnosti pro ad hoc komunikaci. Po návratu zaměstnanců z karantény budou ještě populárnější

Trendem ve firmách jsou „huddle rooms“ – menší flexibilní místnosti pro ad hoc komunikaci. Po návratu zaměstnanců z karantény budou ještě populárnější

7.5.2020: V českých firmách se stále častěji prosazuje nový trend – budování takzvaných „huddle rooms“, komorních místností ideálních pro krátkou, spontánní spolupráci. Neznamená to, že by větším zasedačkám definitivně odzvonilo, ale moderním trendům spolupráce se přizpůsobuje i pracovní infrastruktura. V závislosti na velikosti a potřebách firmy tak můžete najít vedle velké, konvenční konferenční místnosti i několik huddle rooms. Jejich popularitu posiluje i aktuální návrat z karantény, kdy budou podporovány zejména jednání v menších týmech.

„Se zvyšováním mobility lidí, kdy mnozí členové týmu mohou spolupracovat na projektu třeba z druhého konce světa, anebo kdekoli v terénu, dochází i k určité atomizaci jednacích prostor. V poslední době je trendem kromě jedné centrální zasedačky dovybavit komunikační a prezentační technikou také některé z tzv. odpočinkových zón, odkud je možné v pohodlí a neformální atmosféře řešit provozní potřeby,“ říká Michal Černý ze společnosti Audiopro.

Huddle room je nový trend v pojetí pracovního prostoru, který si získává stále větší oblibu i mezi českými firmami. Jedná se o malou a flexibilní zasedací místnost pro 3 až 6 osob, která je dobře vybavena technologiemi pro komunikaci a spolupráci. Pracovníci zde mohou rychle a efektivně s kolegy probrat buď na místě, nebo po propojení technologiemi umožňujícími vzdálenou spolupráci, vzniklé pracovní záležitosti, stejně tak ale v soukromí a s podporou technologického zázemí uskutečnit svá plánovaná jednání.

Co se týče techniky v moderních pracovních prostorech, ta by měla zejména šetřit čas. Zde bychom měli (spolu)pracovat chytře, snadno a efektivně. „Vybavení zasedací místnosti musí vyhovovat různorodým, často protichůdným požadavkům a využívat potenciál daného prostoru, což vyžaduje určité zkušenosti. Je nutné myslet na řadu faktorů – kromě nápaditého a přizpůsobitelného prostředí je žádoucí vytvořit prostor, který bude správně osvětlený, ale bude zde možné využívat i kvalitní projekci sdíleného obsahu. Důležitá je i často opomíjená akustika místnosti, tedy nejen její ozvučení, ale i zvukové odstínění od dalších prostor firmy, což je důležité zejména při projednávání důvěrných firemních informací,“ uzavírá Michal Černý z Audiopro.

Tip: Huddly IQ – chytrá a přenosná kamera
Když se chcete připojit k videokonferenci třeba z jiných prostor v budově, z kavárny, lavičky před budovou, chillout zóny či parku, pak můžete využít chytrou kameru Huddly. Huddly jsou inteligentní webkamery se zapojením umělé inteligence, které jsou určeny pro všechny, kteří využívají v komunikaci videokonference. Huddly není jen běžná webkamera – to dokazuje svými zobrazovacími a softwarovými funkcemi. Většina moderních technologií rychle stárne, kamery Huddly jsou ale stále „nové“ – jejich výjimečnost spočívá v tom, že jsou softwarově updatovatelné. Softwarová platforma Huddly Vision zajišťuje to, že se kamery stále vyvíjejí a reagují na nové potřeby. Díky ní je možné udržet krok s dynamickým vývojem v oboru týmových videokonferencí a pružně přidávat nové vlastnosti v rámci stávajícího produktu.

- tisková zpráva -

Zdroj: www.audiopro.cz

Autor: Audiopro

Podobné články