RealityMIX.cz

Úspěšný modřanský projekt - Byty U Dubu - se začíná stavět a již nyní má prodáno 50% jednotek

Úspěšný modřanský projekt  - Byty U Dubu -  se začíná stavět a již nyní má prodáno 50% jednotek

Společnost Kuchař &Thein s.r.o. zahájila v polovině listopadu 2014 v Praze 4 - Modřanech výstavbu projektu Byty U Dubu, který nabízí 157 komfortních a cenově dostupných bytů. Generálním dodavatelem stavby je METROSTAV a.s. divize I. V tuto chvíli jsou zahájené první zemní práce - srovnání skrývky. Předpokládaný termín dokončení projektu je ve 4. kvartálu 2016. Před zahájením výstavby bylo prodáno 50 % jednotek, což reflektuje dobře nastavenou nabídku bytů, standardů a především cenovou dostupnost pro klienty. Projekt byl na začátku listopadu také oceněn odbornou porotou a získal ocenění Realitní Projekt Roku 2014 na Praze 4. Celková investice do projektu je 470 milionů korun.

Byty U Dubu vyrůstají v pražských Modřanech, mezi ulicemi Generála Šišky, Soukalova a K Dolům, v sousedství stávající zástavby rodinných domů a kousek od přírodní památky Modřanská rokle. Občanská vybavenost a dopravní dostupnost je v této lokalitě perfektní. Architektonicky zajímavý bytový dům s chytrými dispozicemi a nízkými energetickými náklady (štítek B, energeticky úsporný) navrhl Ing. arch. Petr Bouřil z ateliéru ABM architekti.

Stavba byla zahájena v polovině listopadu 2014 pod taktovkou Metrostavu a.s. divize I, který vyhrál tendr na generálního dodavatele stavby. Bytový dům o 157 jednotkách by měl být postaven v průběhu následujících dvou let.

Projekt získal zájem veřejnosti i odborné poroty, to potvrzuje vysoké procento prodaných jednotek v projektu a nedávno získané ocenění odborné poroty Projekt Roku 2014 pro Prahu 4.

„V současné době, jsou klienti dobře informováni o realitním trhu a nabídka nových bytů stále převyšuje poptávku. Prodaných 50 % bytových jednotek ještě před zahájením výstavby považujeme za obrovský úspěch a to i vzhledem ke konkurenci projektů na Praze 4 “, říká developer Jiří Thein a pokračuje: „ velký zájem o projekt nás těší a utvrzuje, že jsme přišli na trh s kvalitním produktem a především dobře nastavenými, dostupnými cenami, které v konkurenci obstály. V dnešní době je pro kupující důležitá lokalita, občanská vybavenost, dispozice bytů, dostupnost do zaměstnání a přírody, nízká energetická náročnost, to vše náš projekt Byty U Dubu naplňuje. Ale už od začátku jsme si byli vědomi, že nakonec stejně vždy rozhoduje cena. A proto u nás byt 2+kk můžete koupit od 2,1 mil. Kč“.

Zajímavostí projektu jsou tzv. chytré byty 1(2)+kk, které umožnují bydlení pro jednotlivce, pár, nebo mladou rodinu. V tomto variabilním bytě lze úpravou plánované polopříčky vytvořit jeden velký obytný prostor, nebo si ložnici zcela oddělit a vytvořit si útulný a plnohodnotný byt 2+kk. Skleněné příčky, posuvné dveře, japonské stěny, nebo tradiční samostatné vstupy změní styl bytu dle požadavků a stylu klienta. Ideální velikost bytu cca 50 m2 s prostornou lodžií (cca 12,5 m2) nabídne dostatek prostoru pro život a relaxaci, ale i velké úložné prostory. Téměř každý byt disponuje komorou a prostorem pro vestavěné skříně. Byt 1(2)+kk je vhodný také jako investice.

Ve vyšších patrech jsou umístěné atraktivní větší byty 3+kk a 4+kk s terasami až 230m2 a výhledy přes Vltavu a do nedaleké Modřanské rokle.

„ Spektrum nabízených bytů máme široké a díky těmto možnostem umíme dobře vyhovět přáním klientů. Prodeje jsme zahájili v březnu 2014 se zahajovacími cenami od 1,3 mil Kč za 1+kk a po celou dobu prodejů naše ceny reagují na poptávku klientů. Prakticky za 8 měsíců máme prodáno 78 bytů z celkového počtu 157, což je vyšší než standardní průměr prodejů na českém realitním trhu“, shrnul úspěchy prodejní a cenové strategie Ondřej Staněk, manažer prodeje Bytů u Dubu.

Základní informace o projektu:

  • Lokalita: Praha 4 – Modřany, mezi ulicemi Generála Šišky, Soukalova a K Dolům
  • Investor/ developer: Kuchař & Thein s.r.o.
  • Architekt: ABM Architekti
  • Počet bytů: 157 v dispozicích 1+kk - 4+kk

Předpokládaný postup výstavby

  • Zahájení výstavby: 4Q 2014
  • Ukončení výstavby: 4Q 2016
  • Ceny: 1 + kk od 1,8 mil Kč, 2 + kk od 2,1 mil Kč, 3 + kk od 3,1 mil Kč, 4 + kk od 4,1 mil Kč

O developerovi Kuchař & Thein s.r.o.

Kuchař & Thein s.r.o. je developerskou společností, patří do skupiny společností zabývající se dlouhodobě všemi druhy činností souvisejícími s výstavbou nemovitostí a realitním obchodem. Majitelé společnosti jsou rovněž akcionáři ve společnostech Prague Property Management, a.s. (zajištující správu nemovitostí, v současnosti mají ve správě přes 6000 bytů), Sidus a.s. (zabývající se poradenstvím), Prologik s.r.o. (pronájem, marketing), FORUM INVEST a.s., Real 18 a.s. (zaměřenou na investice na realitním trhu), REAL 11 a.s. (www.vilaverde.cz) a Real 17 a.s. (realizace rezidenčních projektů).

Developerské duo Jiří Thein a Jan Kuchař má více jak 20 letou zkušenost na realitním trhu a má za sebou řadu úspěšných realizací projektů, jak ve vlastní výstavbě, tak i např. ve spolupráci se společností FINEP, kde se angažovali jako projektoví investoři a akcionáři.

Společnost Kuchař & Thein je developerem, který dokazuje, že klient a prostředí, ve kterém staví je vždy na prvém místě.

Zdroj: www.byty-u-dubu.cz

Podobné články