RealityMIX.cz

V Ďáblicích na severozápadě Prahy začala výstavba zahradní čtvrti Evergreen

V Ďáblicích na severozápadě Prahy začala výstavba zahradní čtvrti Evergreen

7.12.2020: V prostoru bývalého brownfieldu ve starých Ďáblicích byla zahájena výstavba jednoho z největších projektů rodinných domů v Praze za poslední roky, která je doplněna o 4 viladomy. Projekt Evergreen, jehož investiční náklady přesahují 1,3 miliardy korun, má ambici stát se novým zahradním městem s dobrou dopravní dostupností do centra metropole a kvalitním občanským zázemím ve své bezprostřední blízkosti.

Celý projekt sestává ze 126 rodinných domů a 120 bytů, přičemž v rámci první etapy, na kterou bylo v září vydáno stavební povolení, bude realizována více než polovina zamýšlené výstavby. Za projektem stojí zkušený developer Doma je Doma s.r.o., který má bohaté zkušenosti s transformací brownfieldů a výstavbou dostupného, avšak kvalitního bydlení v Praze, společně s partnerem PROXY - FINANCE a.s. „Evergreen je zajímavý unikátním konceptem, který kombinuje privátní zahrady rodinných domů a předzahrádky bytů s parky a společnými zelenými promenádami, které prostupují napříč celou čtvrtí,“ představil vizi developera Ing. arch. Lukáš Kohl ze společnosti Doma je Doma.

ŠIROKÁ NABÍDKA RODINNÝCH DOMŮ I BYTŮ

V rámci první etapy je do nabídky zařazeno celkem 60 bytů ve dvou vila-domech o dispozicích 1+kk až 3+kk, které jsou ideální zejména pro jednotlivce a páry. Největší byty o dispozici 3+kk a velikosti až 90 m2 jsou však zajímavé i pro rodiny. Těm především jsou pak určeny řadové domy o dispozici 3+kk až 5+kk s užitnou plochou 95 m2 až 191 m2. K jednotlivým domům pak náleží i vlastní zahrady s velikostí až 305 m2.

Prodej rodinných domů a bytů byl zahájen na jaře letošního roku a ještě před získáním stavebního povolení bylo prodáno 50% všech jednotek z 1. etapy. Enormní zájem příjemně překvapil i Petra Foglara, člena představenstva společnosti PROXY - FINANCE a.s. „Naším cílem bylo připravit a podpořit projekt dostupného rodinného bydlení. Zájem klientů o všechny typy nemovitostí potvrdil, že se nám to povedlo. Jsme také rádi, že byty i domy prodáváme do rukou koncových uživatelů, kteří je budou skutečně užívat a spokojeně v nich bydlet. Nechtěli jsme stavět další developerský projekt, jehož úspěch by byl podmíněn pouze zájmem investičních kupců, jak to často vídáme,“ dodává Foglar.

ZDRAVÉ A UDRŽITELNÉ BYDLENÍ

Nová čtvrť v současnosti vyrůstá mezi ulicemi U Spojů a Statková v městské části Praha 8. Prostor, jež v minulosti okupovaly staré skladové objekty a parkoviště kamionů, prošel kompletní asanací a dozná výjimečně pozitivní proměny. Pro oba investory je klíčové stavět udržitelně v zavedených lokalitách s dobrou občanskou vybaveností a mírnit tak všeobecný trend rozšiřování hlavního města do polí na hranicích Středočeského kraje.

Staré Ďáblice se přitom jako místo pro rodinnou výstavbu přímo nabízejí. Obec založená ve třináctém století se stala součástí Prahy v roce 1968, díky absenci jakékoliv větší výstavby za předchozího režimu si však zachovala svébytný, velmi příjemný maloměstský charakter. V blízkosti Evergreenu tak najdeme školu i školku, zcela nové komunitní centrum, obchody, restaurace, dětská hřiště, i krásný Ďáblický háj, jenž je dokonalým místem pro sport a odpočinek v každém ročním období. Na jeho okraji se nachází hvězdárna Ďáblice, která je velmi vyhledávaným místem, a to nejen pro noční pozorování oblohy, ale z jejího umístění na skalnatém výběžku je krásný rozhled po okolí, neopakovatelné jsou odtud pohledy na východ a západ slunce.

K dokončení první etapy, kterou staví společnost SPS engineering s.r.o. s dlouholetými zkušenostmi s rezidenčními projekty, by mělo dojít na jaře roku 2022. Budoucí obyvatelé si tak po kolaudaci v létě 2022 užijí příjemné letní posezení na zahradách a terasách svých nových domů a bytů.

UŽITEČNÉ INFORMACE

Developer: Doma je Doma s.r.o. s partnerem PROXY - FINANCE a.s.
Stavební firma: SPS engineering s.r.o.
Počet domů:
1. etapa: 72 rodinných domů, ve výstavbě, 50 % rezervováno
2. etapa: 54 rodinných domů, prodej nebyl zahájen
Počet bytů:
1. etapa: 60 bytů, ve výstavbě, 80 % rezervováno
2. etapa: 60 bytů, prodej nebyl zahájen

Dispozice RD 1. etapa: 3+kk až 5+kk
Dispozice byty 1. etapa: 1+kk až 3+kk
Dokončení 1. etapy: 2. čtvrtletí 2022
Cena: byty od 2,5 mil Kč vč. DPH, rodinné domy od 8,5 mil Kč vč. DPH

www.evergreen-praha.cz

- tisková zpráva -

Zdroj: www.djd.cz

Autor: Doma je Doma s.r.o.

Podobné články