RealityMIX.cz

V Jablonci nad Nisou vyrůstá nové obchodní centrum

V Jablonci nad Nisou vyrůstá nové obchodní centrum

Projekt s názvem Central Jablonec, jehož developerem je společnost Crestyl, přinese do lokality širší nabídku obchodů a služeb, za kterými museli obyvatelé Jablonce dosud dojíždět.

Central Jablonec, v němž bude k dispozici bezmála sedm desítek obchodních jednotek, nahradí zchátralý obchodní dům Jabloň. Jeho výstavba běží již od loňska, otevření je plánováno na jaro roku 2017. Celkové investiční náklady přesahují půl miliardy korun.

„Těší nás, že se nám podařilo umístit náš projekt v tak kulturně i historicky zajímavé lokalitě, jakou je centrum Jablonce. Chceme obyvatelům města i jeho návštěvníkům přinést novou nabídku obchodů a služeb. Obyvatelům Jablonce tak odpadne nutnost jezdit za výběrem zboží i služeb do Liberce nebo jiných větších měst,“ řekl Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl.

Central Jablonec na svých 13 tisících metrech čtverečních obchodní plochy otevře městu zcela nové možnosti nákupů a volnočasových aktivit. Plánovaná struktura je pestrá, téměř 70 obchodních jednotek by mělo uspokojit různorodé požadavky zákazníků, a vytvořit tak nabídku srovnatelnou s jakýmkoli větším městem. Objeví se zde mezinárodní etablované značky, které dosud ve městě chyběly, stejně tak i butiky a služby lokálních obchodníků. V neposlední řadě bude v centru umístěn i supermarket, lékárna, a množství restaurací, kaváren a občerstvení, které nabídnou krásný výhled na přilehlý zrekonstruovaný park.

V novém obchodním centru, pod jehož architektonickým návrhem je podepsáno studio Chapman Taylor, vznikne přibližně 200 přímých pracovních pozic a dalších 50 nepřímých u subdodavatelů. V objektu se bude nacházet téměř 200 krytých parkovacích míst, které poskytnou stání zdarma až na několik hodin, a to nejen návštěvníkům centra, ale všem, kdo do Jablonce vyrazí za poznáním či kulturou. Počítá se totiž s využitím parkingu i pro návštěvníky nedalekého divadla.

Autor: Jana Hrabětová

Podobné články