RealityMIX.cz

ZÁMEK ŠTEMPLOVEC NEDOCENĚNÁ PERLA MORAVY JE NYNÍ NA PRODEJ

ZÁMEK ŠTEMPLOVEC NEDOCENĚNÁ PERLA MORAVY JE NYNÍ NA PRODEJ

Jeden z mála klenotů nacházejících se v nynějším turistickém regionu Opavské Slezsko, kde žili svérázní Slezané se svými pestrými kroji, specifickými písněmi, tanci i životním stylem.

Zámek Štemplovec a jeho areál se nachází v okrese Opava v Moravskoslezském kraji, jedenáct kilometrů západně od historického města Opavy a čtyřicet kilometrů od krajské metropole Ostravy. Zámek je dobře dostupný na dávné obchodní cestě spojující města Olomouc a Krakow, Ostravu a zapomenuté čisté Jeseníky, avšak stranou hlavních silničních tahů z Opavy na Krnov/Polsko a Bruntál. Celý zámecký areál naleznete v místní části obce Holasovice – v malé obci Štemplovec, pod vrchem Hůrka, v nadmořské výšce zhruba 350 metrů nad mořem, v otevřené, mírně zvlněné jesenické krajině.

Empírový zámek s areálem zámeckého parku a vedlejšími budovami tvrze a administrativní budovou se nachází na mírném návrší v centru obce Štemplovec, kterou de facto z velké části sám komplex tvoří – ostatních cca 30 budov po straně zámeckého areálu jen dotváří charakter samostatné obce.

Celková plocha areálu představuje asi 48 000 metrů čtverečních, přičemž zastavěná plocha budov z toho tvoří více než 2 100 metrů čtverečních.

Komplex budov se nachází v jihozápadní části zámecké zahrady – hlavní objekt zámku a vlevo stojící vedlejší budova vytvářejí za vstupní branou uzavřené vstupní nádvoří s překrásným výhledem na budovu zámku. Zámek je dvoupodlažní obdélníková stavba se zvýšeným patrovým středním rizalitem se štítem. Vedlejší budova je patrová, ve tvaru písmene U. Zámek obklopuje rozlehlý park se vzácnými dřevinami, jako jsou sekvoje či neobvyklý strom liliovec tulipánokvětý.

Z HISTORIE

První zmínka o obci Štemplovec se datuje do konce 14. století, přesněji do r. 1377. V následujícím období tří století obec postupně několikrát pustla a následně byla znovu obnovována. Až ve 2. polovině 17. století zde rod Neuhausenů vystavěl na místě původní tvrze barokní zámek, který byl začátkem 19. století rodem Skrbenských z Hřiště, a to konkrétně Karlem Traugottem Skrbenským z Hřiště, zcela přebudován na empírový zámek odpovídající zhruba dnešnímu vzhledu.

CO PŘINESE BUDOUCNOST

V rámci rozvojových vizí zámeckého komplexu se plánuje proměna celého areálu zámku na zámecký hotel s restaurací, vinárnou, barem a kongresovým zázemím. Počítáno je také se sportovně-relaxační wellness částí. Mimo výše uvedené areál skýtá nepřeberné množství způsobů využití jako např. přebudování komplexu na casino, senior house, reprezentativní sídlo firmy, rodinnou rezidenci a jiné.

Možná že tato pohádková nabídka osloví právě Vás. O této jedinečné nemovitosti se dočtete více na webu www.stemplovec.cz
nebo neváhejte s jakýmkoli dotazem kontaktovat zástupce majitele, Mgr. Zdeňka Vaněčku, na čísle 603 177 711.

Zdroj: www.stemplovec.cz

Autor: Komerční prezentace

Podobné články