RealityMIX.cz

ŽÍT NA VÝSLUNÍ DNES UŽ MŮŽE KAŽDÝ

ŽÍT NA VÝSLUNÍ DNES UŽ MŮŽE KAŽDÝ

Není obvyklé, aby se v tomto regionu rodily projekty s vlastní architektonickou myšlenkou a výrazně propracovaným architektonickým rázem.

Záměrem pro developerský projekt rodinného bydlení v Bílině nebylo jen postavení několika rodinných domů, ale hlavně vytvořit nadčasové bydlení, které zaujme nejen architekturou, ale i nadstandardní kvalitou provedení.

Exkluzivní projekt Na Výsluní bezezbytku naplňuje představu komfortního domova, zakomponovaného do moderního architektonického celku solitérních vil s nápaditě a nadstandardně řešeným obytným prostorem, zasazeným do zeleně. Veškeré bydlení je přitom umístěno stranou dopravního ruchu, ve velmi atraktivní lokalitě nad současnou zástavbou historického města Bíliny, s jedinečným výhledem na historické centrum města a zalesněné svahy Českého středohoří.

Citlivým členěním jednotlivých domů v areálu vzniká klidová zóna, vyplněná dostatkem udržované zeleně a vzrostlých stromů, doplněná o prostory pro dětské hry či relaxování.

V architektonickém ateliéru Ing. Arch. Pavla Rady tak vznikly studie dvou základních typů velikostí domů, jež mají všechny shodně řešený půdorys ve tvaru písmene „L“.

Dispozice rodinných domů obsahují na sever orientované technické místnosti, včetně prádelny a skladu, šatny a koupelny, na východ ložnici, na jih otevřený společný obytný prostor, který obsahuje kuchyň a jídelnu. Stěna obytného prostoru je dostatečně prosklená, otevíraná, umožňující přímé propojení s venkovní terasou a tím zvětšení obytného prostoru v letních měsících o „zahradní“ část. Velké prosklené plochy jsou vybaveny automaticky ovládanými stínícími prvky – žaluziemi. Na západ je orientován pokoj a pracovna, ze které je možný přímý kontakt se zahradou díky francouzským oknům.

Spokojené bydlení Na Výsluní zaručuje i v případě nepříznivého počasí. Vstup do domů je krytý, carport (kryté stání) pro parkování dvou automobilů, tvoří oddělení vstupní uliční části od terasy a intimnější části zahrady. Komunikace budou doplněny stupni a ploty z gabionových elementů, různé výšky a tloušťky.

Za zmínku také stojí velikosti pozemků komplexu 12-ti domů. Nesetkáváme se zde s minimální možnou velikostí stavebních parcel, ale právě naopak - nejmenší z připravovaných ploch mají více než 1300 metrů čtverečních. Největší z parcel se pyšní velikostí kolem pěti tisíc metrů čtverečních. Tyto rozměry ukazují, že architektonické pojetí komplexu rodinného bydlení Na Výsluní je opravdu velkorysé. Samozřejmostí je pak i dodržení vysoké kvality realizace staveb, na které si projekt opravdu velmi zakládá.

O developerském projektu Na Výsluní, který bezezbytku splňuje nároky na atraktivní bydlení 21. Století a který svým budoucím obyvatelům nabídne mimořádné bydlení, lze získat velmi podrobné informace na www.domy-bilina.cz

Zdroj: www.domy-bilina.cz

Podobné články