RealityMIX.cz

Zvládněte topnou sezónu chytře: použitím inteligentní regulace vytápění se vyhnete nadměrné spotřebě tepla, budete snadno ovládat teplotu a ušetříte peníze.

Zvládněte topnou sezónu chytře: použitím inteligentní regulace vytápění se vyhnete nadměrné spotřebě tepla, budete snadno ovládat teplotu a ušetříte peníze.

16.11.2021: Chladné měsíce jsou opět tady a s nimi starosti spojené s vytápěním našich domovů. Rostoucí ceny energií i vyšší náklady na topení, ale i snaha o udržitelnost si říkají o nová řešení. Těmi mohou být chytrá zařízení, která umí energii využít efektivně a šetřit tak peněženku i přírodu. Resideo, přední poskytovatel řešení v oblasti domácího komfortu a zabezpečení, proto představuje celou řadu chytrých produktů s jednoduchým uživatelským rozhraním, které do domácnosti přinesou jak komfort, tak efektivní využití energií. Je jedno, jestli žijete v malém bytě či ve velkém rodinném domě, zda používáte otopná tělesa nebo podlahové vytápění. Resideo řeší tepelný komfort pro všechny, ať už pomocí chytrých termostatů, hlavic pro otopná tělesa či vyspělých řešení ovládajících celý dům.

Resideo představuje chytré pomocníky pro každý typ bydlení.

Chytřejší než kdy předtím: Nejnovější verze zónového systému Honeywell Home evohome

Pokud pro vaši domácnost hledáte výjimečného pomocníka, který se postará hned o několik místností, právě jste ho našli. Honeywell Home evohome je bezdrátové univerzální řešení vhodné pro většinu domácností, které umožňuje ovládat až 12 obytných zón z jednoho místa. Díky mobilní aplikaci můžete regulovat teplotu domácnosti naprosto odkudkoliv, nastavit preferovanou teplotu v jednotlivých místnostech dle aktuální potřeby a snížit tak náklady na vytápění. Evohome je kompatibilní s tepelnými čerpadly, moderními i standardními plynovými kotli, elektrokotli, dálkovým vytápěním i s kotli na pelety. Díky patentované technologii Advanced Load Scaling™ omezuje evohome neefektivní vysoké teploty kotle a zajišťuje jeho provoz v režimu s nejvyšší účinností.

Chytré termostaty: Regulace teploty odkudkoliv

Řada termostatů Resideo nabízí pokročilá řešení pro domy a byty všech velikostí počínaje cenově dostupným základním modelem termostatu T3, který umožňuje automatickou časovou regulaci teploty v domácnosti. Stačí jen nastavit požadované teploty pro požadovaný čas a vše ostatní nechat na něm. T3 nabízí širokou škálu funkcí: časový program se čtyřmi teplotními změnami pro každý den, automatickou změnu zimního a letního času a také funkci, která automaticky vypočítá, jak dlouho bude trvat vytopit domácnost na požadovanou teplotu pro vámi zvolený čas. Mezi další režimy patří program dovolená nebo rychlé zvýšení teploty na 1 hodinu jedním dotykem. Termostat T3 pracuje s většinou dostupných zdrojů tepla, jako jsou plynové či elektrické kotle, lze jím také ovládat podlahové vytápění či zónové ventily. Termostat T3 se vyrábí v drátovém nebo bezdrátovém provedení.

Řešení pro fanoušky chytrých domácností

Moderní pokročilý termostat T6 Honeywell home společnosti Resideo nabízí uživatelům inteligentní automatické řízení vytápění, které šetří energii a funguje společně s dalšími zařízeními chytré domácnosti. Díky velkému přehlednému podsvícenému dotykovému displeji má snadné ovládání a je kompatibilní s širokou řadou tepelných zdrojů včetně tepelných čerpadel a disponuje komunikací OpenTherm. Kromě toho, že chytře reguluje vytápění, umí také řídit přípravu teplé vody v externím zásobníku nebo ovládat dvě vytápěcí zóny. Díky funkci „geo-fencing“ je schopen kontrolovat a měnit teplotu domácnosti také v závislosti na tom, kde se zrovna nacházíte. Společně s nastavením termostatují lze zároveň ovládat na dálku prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu. Opět je k dispozici v drátové nebo bezdrátové verzi.

Dalším členem rodiny termostatů Resideo Honeywell Home je jednozónový bezdrátový termostat Round T87, který je vhodným řešením pro řízení vytápění v bytech a meších rodinných domech. Může být ovládaný dálkově chytrým telefonem skrze aplikaci Total Connect nebo prostřednictvím komfortního otočného ovladače na těle termostatu. Instalace termostatu je velmi snadná, jelikož není nutné propojení kabelem se zdrojem tepla. Termostat Round T87 komunikuje bezdrátově se spínací jednotkou, která ovládá zdroj tepla. Wi-fi komunikace pro vzdálené ovládání probíhá přes internetovou bránu. Termostat se instaluje na jakoukoliv stěnu v domácnosti a díky svému modernímu a minimalistickému vzhledu se hodí do většiny interiérů.

Máte malý byt? Začněte u regulace otopného tělesa pomocí elektronické hlavice Honeywell Home HR90

I v malém bytě se dá jednoduše omezit plýtvání energií. Stačí se zaměřit na zdroj tepla ve vaší domácnosti – na otopná tělesa. Většina těles je v současnosti již vybavena standardními termostatickými hlavicemi, které regulují a ovládají teplotu, použít však lze i chytřejší řešení. Honeywell Home HR90 je elektronická termostatická hlavice, která umožňuje použití až 3 přednastavených časových programů. Na výběr jsou také různé režimy, které si může uživatel dle potřeby nastavit, například funkce „ECO“, „dovolená“ či „den volna“. Celkem může být nastaveno až 6 teplotních změn denně s 3 různými teplotami. Díky funkci „otevřené okno“ hlavice umí automaticky uzavřít ventil otopného tělesa při otevření okna, pro zamezení zbytečného úniku tepla během větrání. Hlavice má dobře čitelný výklopný displej s podsvícením pro komfortní nastavení a ovládání. Instalace hlavice je velmi snadná a díky dodávaným adaptérům v balení je vhodná pro většinu běžných termostatických ventilů.

Udělejte svůj domov útulnější, ušetřete svou peněženku a plaťte méně za energie. Inspirovat se můžete chytrým řešením od Residea ve videu „smart trick“.

Více info najedete také na: homecomfort.resideo.com.

O Společnosti Resideo
Společnost Resideo je předním světovým výrobcem a distributorem systémových řešení komfortu a bezpečnosti v obytných budovách. Resideo může stavět na více než 130 letech zkušeností a vývoje. Díky tomu jsou naše výrobky instalovány a používány ve více než 150 milionech domácností po celém světě a každým rokem přibývá dalších 15 milionů instalací. Resideo spolupracuje s více než 110 000 profesionálními partnery prostřednictvím předních distributorů, včetně naší vlastní globální distribuční sítě ADI, která z více než 200 skladových lokací po celém světě dodává naše výrobky do 100 zemí světa.

- tisková zpráva -

Zdroj: homecomfort.resideo.com

Autor: Resideo

Podobné články